Sitemap    |    Mijn Mendel    |    Contact
  Zoeken

Nieuws

No articles match criteria.

Vieringen

Op het Mendelcollege besteden we op een creatieve en leuke manier aandacht aan Kerstmis en Pasen; momenten waarop iets te vieren valt.

Kerstmis

De laatste kerstviering was ’s avonds voor leerlingen en hun ouders in een kerk in het centrum van Haarlem. Tijdens de viering hebben leerlingen toneelstukjes opgevoerd, voorgelezen uit de Bijbel, muziek gemaakt, in een koor gezongen en zelfgemaakte filmpjes laten zien. Daarna hebben we gezellig een kopje koffie, warme chocomelk of glühwein (voor de ouders) gedronken.

Naast een gezellige en mooie viering, hebben we kerstpakketten gebracht naar een bejaardentehuis vlabij de school. De pakketten werden door de leerlingen zelf samengesteld. Het was erg leuk te zien hoe blij de bewoners van het bejaardentehuis waren met hun cadeautjes.

Lees meer over de 'werken van barmhartigheid' die leerlingen uitgevoerd hebben in de aanloop naar de kerstviering van 2012.

Pasen

Afgelopen Pasen was het thema Hart van Pasen. Aan de hand van een film hebben de brugklasleerlingen, door middel van opdrachten en creatieve werkjes in de lessen, en in een viering in de aula, laten zien hoe je aan vriendschappen kunt bouwen.

Soms wordt het thema van een Kerst- of Paasviering gekoppeld aan een goed doel. Zo hebben we in 2011 met Goede vrijdag een Goede Doelen Dag georganiseerd. Klik op Goede doelen voor meer infomatie, bijvoorbeeld over wat het Mendelcollege de komende tijd gaat doen om kinderen en jongeren in de Filipijnen te helpen.

 

   

Flashmob Mendelcollege 22 april 2011

Mendelcollege    •    Pim Mulierlaan 4    •    2024 BT    •    Haarlem    •    023 - 52 58 421