Nieuws reünie september

Beste Mendeliers,

Hartelijk dank voor je aanmelding voor de reünie van je “oude” school op zaterdag 6 oktober a.s. Deze datum nadert nu snel! Graag willen wij je verder informeren over de gang van zaken tijdens de reünie en over het programma. We verheugen ons op het weerzien met jullie!

Graag zetten we een aantal organisatorische aandachtspunten op een rij:

Parkeren en fietsenstalling
- Leerlingen zullen als verkeersregelaars de verkeersstromen in goede banen leiden. Bij de school is (beperkte) parkeergelegenheid aan de Pim Mulierlaan en onder de Noord-Hollandsporthal (einde Pim Mulierlaan). Op het braakliggende terrein tegenover de school zijn inmiddels de bouwwerkzaamheden voor een woontoren begonnen, dus dit terrein is helaas niet meer beschikbaar. We verzoeken daarom iedereen om zoveel mogelijk gebruik te maken van de parkeergelegenheid bij het Kennemer Sportcenter naast de ijsbaan. Vanaf daar is het 7 minuten lopen naar het Mendelcollege. Reünisten die van een invalidenparkeerplaats gebruik willen maken, verzoeken we om in de komende week contact met ons op te nemen (023 5258421).
- Vriendelijk verzoek om je auto niet te parkeren in de wijk achter de school. We proberen de overlast voor onze buurtbewoners zoveel mogelijk te beperken.
- De school heeft aan de westkant (einde Pim Mulierlaan, voorbij het schoolgebouw) een grote fietsenstalling. Gelieve je fiets daar neer te zetten en vervolgens via de straatkant terug te lopen naar de ingang (“oude” ingang of oudbouwhal).
- Station Bloemendaal is op 5 minuten loopafstand.

Entree
- De ingang is de eerste ingang (“oude” ingang) aan de Pim Mulierlaan. De andere ingangen (de huidige hoofdingang aan de Pim Mulierlaan en de ingang voor leerlingen aan de achterzijde) zijn niet toegankelijk.

Ontvangst
- Bij binnenkomst in de ontvangsthal heten we je graag welkom en verzoeken wij je om je te melden bij een van de inschrijftafels. Je ontvangt dan van ons een envelop met het reünieboekje, de Mendel-65-pen, een naamsticker en 2 consumptiebonnen. Ook ontvang je het programma, de lokalenindeling, de fototijden en de plattegrond van het gebouw.
- Bij binnenkomst kan blijken dat sommigen zich wel aangemeld hebben, maar nog niet betaald. Deze mensen verzoeken we om ter plekke via onze pin(betaal)automaat de betaling te voldoen. Wij werken hierbij met betalingsoverzichten t/m woensdag 3 oktober. Mocht achteraf blijken dat je betaling ná 3 oktober is bijgeschreven en het pinnen bij de ontvangst dus je tweede betaling was, dan restitueren wij je de dubbele betaling niet ter plekke maar zo spoedig mogelijk achteraf.
- Vriendelijk verzoek om vooraf te betalen, denk aan enkele dagen verwerkingstijd van de bank.
- Vriendelijk verzoek om zelf even na ontvangst je naam, afdeling en examenjaar op de naamsticker te noteren.
- Overige consumpties (bier, wijn, fris) kun je pinnen of contant betalen aan de bar (centrale hal en aula), koffie en thee zijn op het foodplein verkrijgbaar.

Mendeltuin en foodplein:
In de Mendeltuin hebben we een gezellig foodplein ingericht: een overdekt terras te midden van diverse food points. Je kiezen uit een bordje charcuterie of kaas, broodje warm vlees, biologische frites, vega Flammkuchen (uit houtgestookte oven), broodje hamburger, broodje pulled pork en broodje falafel. Bij “Vers Gebrandweer” kun je koffie, thee en bananenbrood krijgen. Op het foodplein kun je pinnen of contant betalen. De prijzen variëren van € 3,50 tot € 5,00.


Gebouw
- Het gebouw en een groot deel van de lokalen zijn toegankelijk vanaf 14.00 uur. Om 18.00 uur sluiten we de lokalen en verzoeken we iedereen om op de begane grond, in de grote centrale hal, de medewerkerskamer, de aula en de Mendeltuin te blijven. Vriendelijk verzoek om alleen te eten en te drinken op de begane grond, dus niet op de verdiepingen. Alleen gymzaal 100 (fotograaf) is op de eerste verdieping dan nog toegankelijk.
- Roken is in het gebouw niet toegestaan. Buiten, in de tuin en op het schoolplein, kunnen rokers hun gang gaan.

Fotograaf
- In gymzaal 100 (eerste verdieping) gaan de reünisten per examenjaar op de foto. De foto’s worden gemaakt tussen 16.00 en 21.00 uur. Op het nu bijgevoegde programma ontbreekt deze indeling nog; deze wordt om logistieke redenen pas in de laatste dagen voor de reünie gemaakt om een optimale verdeling, mede op grond van nog komende aanmeldingen, mogelijk te maken. Burgering Fotografie maakt de foto’s en reünisten kunnen ter plekke tegen contante betaling direct de foto bestellen. De foto’s worden dan thuisgestuurd (bij de fotograaf kun je dus niét pinnen).

Programma: zie bijlage. Enkele toelichtingen:
- In het bijgevoegde programma staan sportactiviteiten genoemd. Het is mogelijk om te volley- en basketballen: reünistenteams onderling, maar ook tegen teams van (oud-)medewerkers. Voor informatie hierover kun je contact opnemen met LO-docent Rens Hoogewerf: lwhoogewerf@mendelcollege.nl. Je hoeft je niet vooraf aan te melden; gewoon wat sportkleding meenemen en lekker gaan sporten.
- Lessen van (oud-)docenten: op grond van de door de reünisten aangevraagde docenten hebben we de volgende (oud-)docenten gevraagd en bereid gevonden om nog een keer te “vlammen”: de dames Els Conijn (Engels), Yvonne van Duin (scheikunde) en Sanne de Boer (Nederlands); de heren Wim Conijn (wiskunde), Ed Albracht (Engels), Jan Mooij (natuurkunde), Ad Hagoort (Duits), Gersom Olthof (geschiedenis), Erik Potma (natuurkunde), Hans Swarte (economie), Gerben Wartena (klassieke talen), Hans Drissen (Duits), Freek van Schie (geschiedenis), Michiel Holleboom (biologie), Ruud Wierda (tekenen) en Flip Hammann (Nederlands).
- Introducés: helaas kunnen we op het verzoek van reünisten of ze hun partner of familie de school mogen laten zien niet ingaan. De reünie is echt bedoeld voor reünisten. Op onze open dagen in februari is hiervoor wel gelegenheid.
- Muziekdocent Tim Kors organiseert een jamsessie in de Soundstudie, onze nieuwe muziekkelder. Voor informatie kun je contact opnemen met Tim: tskors@mendelcollege.nl.
- Als je het leuk vindt om onder leiding van een medewerker het gebouw te verkennen, inclusief de uitbreidingen, dan kun je je melden bij het vertrekpunt in de grote hal. Elk kwartier start een rondleiding van ongeveer 30 minuten.
- In de aula is een “ouderwets lekker” Mendelswingfeest. Live-muziek wordt verzorgd door de schoolband “Deksels” en de oud-leerlingenbands “The Mendeleers” en “Mendelitis”.

De gehele dag van 14.00 tot 22.30 uur is er voor iedereen alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer en onder het genot van een drankje. Om te zorgen dat jaargenoten elkaar gemakkelijk kunnen vinden, zijn er ontmoetingen van jaargenoten in lokalen tussen 15.00 en 17.30 uur. In de lokalen liggen ook fotoboeken per examenjaar ter inzage. Op het bij de ontvangst uit te reiken programma staat de lokalenindeling per examenjaar.

Tot slot:
Wij gaan enthousiast verder met de voorbereidingen! Voor vragen en opmerkingen over de reünie kun je met ons contact opnemen via reunie@mendelcollege.nl. Je kunt in de appstore de Mendel-app downloaden, met alle actuele informatie, zoals het volledige, definitieve programma volgende week.

Medewerkers en leerlingen van het Mendel verheugen zich op de viering van 65 jaar Mendel in de komende week; voor informatie over de overige lustrumactiviteiten zie www.mendelcollege.nl (ook bereikbaar via Mendel-app).

Graag tot ziens op zaterdag de 6e!


Met vriendelijke groet,
de reüniecommissie:

Henri Bloem
William Habets
Martha Kasanrawi
Fannie Pielage

Ontdek je talenten