2017 Cricket Challenge Champions

21 juni 2017

Het Mendelcollege heeft er sinds gisteren een nieuwe titel bij: 2017 Cricket Challenge Champions, ofwel winnaars van de landelijke finaleronde cricket voor 2e klas-teams uit het tweetalig onderwijs.

Na een overtuigende voorronde op 16 mei met 7 gewonnen wedstrijden mochten we aantreden als winnaars van de regio ‘centraal’.

De finaleronde werd gehouden in Utrecht. Dat betekende filerijden voor ons en dus op tijd vertrekken. Het team bestond uit: Stella Naudts, Mischa Timmerman, Roos Rosman, Tim Akker, Bibianne Stiemer, Lars Ververs, Gijs Hein, Milan ten Hacken, Marijn Beelen en Lorenzo lo Bianco met dhr. Hoogewerf en dhr. Van de Wassenberg als coaches.

Vol vertrouwen begonnen we aan onze eerste wedstrijd in de poule: Dik verloren….. Dat was even een teleurstelling. We konden en moesten veel beter!! Dat gebeurde dan ook in de 2e wedstrijd die we zoals ‘vanouds’ met ruim 304 runs (punten) wonnen. Tijdens de 3e wedstrijd bleek de tegenstander van de eerste wedstrijd te gaan verliezen van een andere tegenstander: Dus volop kansen voor ons om toch als eerste in de poule te eindigen en voor de titel te mogen strijden. Dat motiveerde het team enorm en zorgde ervoor dat we een recordscore van 344 runs mochten noteren. Na de laatste wedstrijd met 330 runs te winnen was het afwachten of het run-gemiddelde voldoende was om alsnog de 1e plaats in de poule te pakken. Onze inzet en geduld werd beloond: Maar liefst 3 teams hadden een gelijk aantal punten, maar door de goede scores van het Mendel werden we eerste in de poule en mochten we ons opmaken voor de finale tegen een geduchte tegenstander: Het Haarlemmermeerlyceum uit Hoofddorp (de titelhouders van 2016).

We verloren de toss en dat zorgde ervoor dat we eerst aan slag mochten. Opdracht: verschrikkelijk veel runs maken! Het werd echter snel duidelijk dat zij niet voor niets hun poule hadden gewonnen. Ondanks een goede tegenstand, wisten we 316 runs te maken. Nu werd het zaak om in het veld zoveel mogelijk wickets om te bowlen en mensen uit te vangen of branden. Dit lukte bij een aantal ‘overs’ beter dan bij andere, zodat het spannend bleef tot de laatste ‘over’. Hierbij zetten we onze specialist voor de finale, Marijn, in. Hij had even daarvoor een superronde ‘gebowld’. Hij begon wat zenuwachtig, maar sleepte het team er toch doorheen. De tegenstander kwam niet verder dan 308 runs en dus zijn we na een stroeve start alsnog kampioen van Nederland geworden. Een knappe prestatie met ruim 50 teams die meededen. De file op de terugweg was nog vervelend, maar uiteindelijk hebben de coaches dat ook weer goed gemaakt door het hele team te trakteren op een Mc Donalds.

Een vermoeiende, maar oh zo leuke dag!!!

De coaches

Bekijk hier het fotoboek.

 kampioen cricket

 

Contact

Mendelcollege
Pim Mulierlaan 4
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten