Eervolle vermelding havo profielwerkstuk

18 april 2017

Eervolle vermelding HAVO website2Ieder jaar looft de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen prijzen uit voor het beste havo- en vwo profielwerkstuk. Dit jaar heeft het profielwerkstuk Privacy en Politie, geschreven door Mariska Temming en Isa Verkruyssen, een eervolle vermelding gekregen.

In het Hodshon Huis, aan het Spaarne, vond op 12 april de uitreiking plaats van de jaarlijkse prijsvraag voor het beste profielwerkstuk in de regio Kennemerland.

Voor het vwo was het profielwerkstuk Leonardo da Vinci: a scientific en mechanical analysis and reconstruction of the inventions of Leonardo da Vinci ingestuurd, geschreven door Levi Kieft en Tim Mulder. Een werkstuk in het Engels, dat door de jury lovend werd beoordeeld. In het juryrapport roemde de jury het creatieve proces en het gegeven dat de leerlingen drie uitvindingen in Delft hebben getest als ingenieurs in spé. De jury vond het een kanshebber op een eervolle vermelding. Onder begeleiding van dhr. Slooten hebben Tim en Levi een bijzonder knap en in goed Engels geschreven profielwerkstuk gemaakt.

Namens de havo werd het profielwerkstuk Privacy en Politie ingezonden. Isa Verkruyssen en Mariska Temming (zie foto) hebben wat betreft de jury een actueel thema gekozen. Problematiek en dilemma's worden goed voor het voetlicht gebracht. Isa en Mariska geven een duidelijk waarschuwing af aangezien wij in ons dagelijks leven niet altijd even goed beseffen in hoeverre ons leven te volgen is via onder andere data en camerabeelden. De jury vond de grote enquête, de goede conclusies een mooie opmaat voor de vervolgstudies. Het profielwerkstuk werd door de jury gewaardeerd met een eervolle vermelding. Isa en Mariska kregen een oorkonde en waardebonnen uit handen van de voorzitter van de KHMW, prof. dr. L. Gunning. Twee trotse leerlingen werden na afloop van de uitreiking gefeliciteerd door de aanwezige ouders en hun begeleider, dhr. Janssen. Zo vielen voor het vierde jaar op rij havo-leerlingen van het Mendelcollege in de prijzen bij deze uitreiking. Een prestatie om trots op te zijn!

Contact

Mendelcollege
Pim Mulierlaan 4
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten