Gymnasiumdag 2e en 3e klas

15 december 2017

IMG 5691Dinsdag 28 november hebben wij, met de tweede en derde klassen van het gymnasium, Amsterdam bezocht. Het programma bestond uit een bezoek aan Artis en een bezoek aan de stadschouwburg van Amsterdam.

’s Ochtends vertrokken we met twee volle bussen met daarin 120 gymnasium-leerlingen naar Amsterdam. Bij aankomst gingen de tweede klassen naar de stadsschouwburg en de derde klassen naar Artis. We hebben in Artis gewerkt aan een project waarvoor we een specifiek dier moesten bestuderen. Daarnaast hebben we een aantal vragen beantwoord over de andere dieren in Artis. Die vragen gingen over bij welke groep de dieren horen volgens de Griekse filosoof en wetenschapper Aristoteles. Als eindopdracht gaan we ons dier laten veranderen in een 'Mendeldier'.

Na het bezoek aan Artis zijn de tweede en derde klassen gewisseld van locatie. Aangekomen bij de stadschouwburg van Amsterdam werden we op alfabetische volgorde in groepen gezet en kregen we allemaal een gekleurde sjaal die aangaf in welke groep je zat. Hierna kregen we een kleine uitleg over wat er zou gaan gebeuren en werd er verteld dat je een prijs kon winnen als je goed oplette. Na deze uitleg werden de drie groepen door de drie begeleiders om de beurt rondgeleid door het theater en elke begeleider vertelde en speelde een ander mythologisch verhaal. Hierna kregen we een quiz waarbij iedereen een prijs won. Kortom het was een erg leuke dag in Amsterdam!

Maureen van Straten, 3EG1

Bekijk hier het fotoboek.

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten