Maatschappelijke stage 3 havo

8 december 2017

naamloos3In de week van 20 november zijn de leerlingen van 3 havo op maatschappelijke stage geweest. Een aantal leerlingen heeft geholpen bij het Hertenkamp in Bloemendaal, anderen hielpen op verschillende basisscholen, in verzorgingshuizen en op nog heel veel andere locaties. Het Mendelcollege houdt vast aan de maatschappelijke stage, omdat we dit een zeer waardevolle ervaring vinden voor onze leerlingen.

De stageweek is, net als voorgaande jaren, een succes geworden voor zowel de leerlingen als voor de instellingen waar de leerlingen hun stage liepen. Aan het begin van de week wordt er altijd even gebeld met alle stageplaatsen en meteen kwamen de positieve reacties: ‘Wat een leuke kinderen’, ‘Ze zijn al heel druk bezig’, ‘Wat een leuk joch’. Dit jaar hebben bijna alle leerlingen zelf hun stageplaats gevonden, waardoor betrokkenheid en interesse aan beide kanten worden verhoogd.

De mentoren en verschillende docenten hebben tijdens de stageweek een bezoekje gebracht aan de leerlingen. Dat werd zeer gewaardeerd door de begeleiders op de stageplaatsen en door de leerlingen.

Het einde van de week werd traditiegetrouw afgesloten op school waar de leerlingen hun ervaringen konden uitwisselen. Aan alle deelnemers werd een certificaat overhandigd, de foto’s werden bekeken en bedankkaartjes werden gestuurd naar de instellingen. De stage wordt door middel van een bijbehorende opdracht afgesloten bij het vak Nederlands.

http://www.youtube.com/watch?v=VIqcuHzWes4

Contact

Mendelcollege                       
Pim Mulierlaan 4                       
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

 

 

Ontdek je talenten