Schoolhockeytoernooi

11 april 2017

IMG 20170407 WA0009Na een jaartje wachten was het eindelijk weer zo ver. Het jaarlijkse schoolhockeytoernooi. Na een goede training op het hoofdveld van Bloemendaal op maandagmiddag, vertrokken we vrijdagochtend naar Alliance. Ons sterrenteam bestond uit Lotte, Nadine, Luca, Puck, Maret, Jiska, Noa, Marije, Emmie, Roos, Rosa, Emma, Sara, Suus en Kaya. Een mooie mix van techniek en bikkelen en een team waarbij iedereen van ongeveer hetzelfde niveau was. Topniveau wel te verstaan! Dhr. R. Hoogewerf, Kiki & Nina namen het coachen op zich.

De eerste wedstrijd, tegen het Keizer Karel College uit Amstelveen (de kampioen van vorig jaar), was meteen de moeilijkste en die verloren we nipt. Maar daarna zat er een stijgende lijn in en wonnen we ALLES. En niet zo'n beetje ook. De laatste poulewedstrijd wonnen we met maar liefst 9-0! Het team ging steeds beter draaien, en de ene goal was nog mooier dan het andere.

Uiteindelijk eindigden we in de halve finale, kruisfinales, waar we de winnaar van poule B zouden ontmoeten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en hoewel wij veel vaker in de cirkel van de tegenstander kwamen, wisten we niet te scoren. 0-0 op het scorebord toen het eindsignaal luidde. De wedstrijd moest beslist worden door shoot outs. Precies waar we zo bang voor waren. Maar we lieten ons niet kennen en knalden een paar deuken in de plank van het doel, zoals meneer Hoogewerf het beschreef. Ook onze Lotte stond geweldig te keepen. Helaas werd de beslissende ronde, op het moment dat we dachten gelijk te kunnen maken, onterecht in ons tegendeel afgefloten. De bal werd namelijk na het fluitsignaal over de lijn gespeeld. Ongelofelijk zuur, maar we hebben ondanks dat een heerlijke dag gehad met z’n allen.

We hebben 22 doelpunten gescoord. Bijna het gehele team zit volgend schooljaar nog op het Mendel, dus volgend jaar gaan we er opnieuw voor. Zonder twijfel waren we het leukste team van het hele toernooi. Was een top dag!

Kiki & Nina

IMG 20170407 WA0024

Contact

Mendelcollege
Pim Mulierlaan 4
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten