Volleybaltalent

12 mei 2017

Yannick Bak speelt in de pré-jeugd Oranje Volleybal. Met dit team speelde hij in april kwalificatiewedstrijden in Palencia in Spanje en hij schreef het volgende verslag:

Ik ben met pré-jeugd Oranje naar Palencia in Spanje afgereisd om mee te spelen aan het kwalificatietoermooi voor de Europese kampioenschappen. Mijn volleybalteam moest vrijdag 14 april een wedstrijd tegen Denemarken spelen, die we met 3-1 vrij gemakkelijk wonnen.
De volgende dag stond Spanje op het programma dat al eerder van Denemarken had gewonnen. Vooral de laatste set was heel spannend.
Van 18-10 voor kwam het zelfs tot 23-23 gelijk. Gelukkig trokken we aan het langste eind en mochten we met de overwinning naar huis. Dit betekent dat we ons hebben gekwalificeerd voor de Europese kampioenschappen onder 17 jaar die vanaf 3 juli in Turkije plaatsvinden.

Verder ben ik gevraagd om na de zomervakantie op Papendal te gaan wonen (‘intern te gaan’), zodat ik elke dag kan gaan trainen. Ik kom in het talentteam waar ik word opgeleid voor de eredivisie of misschien wel meer. Ook blijf ik geselecteerd voor pré-jeugd Oranje.
Ik zal afscheid moeten nemen van het Mendelcollege omdat ik in Arnhem naar school zal gaan!

Yannick Bak 3H1

Yannick Bak

Contact

Mendelcollege
Pim Mulierlaan 4
2024 BT Haarlem
023 - 52 58 421
info@mendelcollege.nl

Ontdek je talenten