Debat

bovenkant debat

Sinds een flink aantal jaar kent het Mendelcollege een actieve debatclub die deelneemt aan allerlei debatwedstrijden en maatschappelijke discussies. De debatclub is ontstaan vanwege het talent dat ieder jaar weer zichtbaar is bij de lessen maatschappijleer en Nederlands. Leerlingen die het leuk vinden en graag meer met hun presentatievaardigheden, kennis en argumentatiekunde willen doen, worden bij de debatclub uitgedaagd om deze vaardigheden in wedstrijdvorm in te zetten.

Debatclub

bovenkant debat4

Zijn de lessen debatteren bij maatschappijleer en Nederlands je goed bevallen en vind je het leuk om vurig voor je mening uit te komen? Informeer dan eens naar de activiteiten van de Debatclub en overweeg om ons team te komen versterken. Ons doel is om op een dag Nederlands kampioen debatteren te zijn!
De Debatclub staat onder de inspirerende begeleiding van dhr. C. Van de Laarschot, mw. S. Beerman, mevr. A. Bekker, mevr. J. Ruijgrok en mevr. S. De Boer.

NK Debat en Lagerhuis

bovenkant debat2

In de bovenbouw is het inmiddels traditie om in ieder geval mee te doen aan het Nederlands Kampioenschap Debatteren en Het Lagerhuis. En met succes: de leerlingen hebben hun kwaliteit bewezen door onder andere een plek te veroveren bij de tien beste scholen van Nederland. Een van onze leerlingen is zelfs uitgeroepen tot beste spreker.
Naast deze wedstrijden nemen leerlingen uit de debatclub regelmatig deel aan maatschappelijke debatten bij bijvoorbeeld de gemeente of zelfs in de Tweede Kamer, om in gesprek te gaan over onderwerpen die betrekking hebben op de jeugd en de politiek (denk aan onderwerpen als leerplicht of cyberpesten).

Mendeldebattoernooi

bovenkant debat3

Inmiddels straalt het succes van de debatclub ook uit naar onze jongere leerlingen. Bij de lessen Nederlands wordt regelmatig interesse getoond voor de activiteiten van de debatclub. Daarom hebben we besloten de club ook uit te breiden naar de onderbouw. Deze leerlingen zullen in ieder geval deelnemen aan ons eigen Mendeltoernooi. In het afgelopen jaar heeft een groep leerlingen zich met succes en plezier ingezet voor het UNICEF-debat; hopelijk kunnen we daar komend jaar een vervolg aan geven.

Ontdek je talenten